Vacanta Sri Lanka pareri

  • Ioni
  • /
  • 27 iunie 2023

Vacanta Sri Lanka pareri

Vacanta noastra in Sri Lanka a fost de 2 saptamani in care am strabatut peste 1000km pentru a propune un circuit de 10 zile in Sri Lanka in care sa punctati cele mai importante si frumoase obiective turistice dar si experiente inedite. Sri Lanka este o destinatie perfecta pentru safari deoarece costul nu este la fel de mare ca in destinatiile clasice de safari (Kenya, Tanzania) iar biodiveristatea parcurilor nationale este impresionanta. Este o experienta fantastica sa vedeti elefanti in salbaticie sau sa auziti croncanitul pasarilor rinocer. 


Mancarea in Sri Lanka este potrivita pentru toate gusturile, de la optiuni foarte picante si aromate pana la diverse optiuni simple cu orez si carne de pui. Portiile sunt mari si satioase iar freshurile din fructe proaspete sunt ieftine si incredibil de gustoase.

Parerile sunt clare in privinta vacantei in Sri Lanka - este o destinatie superba ce va poate oferi aventura de care aveti nevoie cand iesiti din Europa. 

Sri Lanka am fost acolo

Am fost in Srl Lanka in noiembrie 2021 si a fost cea mai frumoasa vacanta. Am descoperit plantatiile de ceai, o bucatarie cu mancare fabuloasa si peisaje de-a dreptul deosebie. Am vizitat capitala Sri Lankai, Colombo, o metropola dezvoltata cu contraste fantastice intre centrul civic cu zgarie nori si periferia saracacioasa. 

Am fost in safari in Sri Lanka in 3 Parcuri Nationale iar biodiveristatea este impresionanta. Wilpattu - cel mai mare parc național din Sri Lanka are suprafață de 130.000 de hectare si este cel mai vechi. Parcul național Wilpattu este presărat cu lacuri naturale care colectează apa de ploaie și tinde să atragă fauna sălbatică mai ales în perioadele de secetă. Dintre animalele gazduite de parc aveti sanse mari sa vedeti elefanti, leoparzi, urs leneș, crocodili, manguste și bivoli.


Am fost la Sigiriya in Sri Lanka - probabil motivul pentru care ați ales acesta destinatie. Aceasta fortareata, denumita de localnici a-8a minune a lumii se afla pe un platou stâncos si atrage mii de turiști în fiecare an, fiind probabil cea mai vizitată destinație turistică din Sri Lanka. Urcarea dureaza cam 1 ora, în funcție de pregătirea fizică si de aglomerație.


Am fost la Ella in Sri Lanka si am gasit un aer de vacanță european cu terase, restaurante, muzică live si cocktailuri bune. In acest minunat orășel de munte, făcut faimos de trenul Ella - Kandy și de Nine Arch Bridge am facut o drumeție de cca 10 km la Ella Rock si am vizitat o fabrică de ceai situat in mijlocul unei plantatii și am aflat de la localnici care este secretul ceaiului de Ceylon, al doilea cel mai mare produs de export din Sri Lanka după textile. Se poate achizitiona ceai negru si verde de la fabrică, un suvenir excelent din Sri Lanka.

  

Cat costa o vacanta in Sri Lanka

Primim foarte des aceasta intrebare: cat costa o vacanta in Sri Lanka? Avem mai multe variante pentru vacanta Sri Lanka dar de departe cea mai buna optiune este Circuit Sri Lanka 2023 - 2024 costa 1990 eur/persoana si include:

  • zbor Fly Dubai, cu escală în Dubai
  • taxe de aeroport
  • bagaj de mana și bagaj de cală
  • 9 nopți cazare cu mic dejun în hoteluri de 3/4 *
  • transport local conform cu itinerariul, autocar 32 locuri, cu aer conditionat
  • ghid local
  • full Day Safari În Parcul National Wilpattu, cu prânz inclus
  • urcare la Sigiriya (taxa Sigiriya inclusă)
  • safari -Minneriy/Kaudulla sau Eco Parc / jumătate de zi
  • Village Tour în Kandy
  • Tur de oraș în Kandy
  • Drumeție Hanthana
  • Bilet de tren clasa a 2a, Kandy - Nannu Oya
  • Drumeție Ella Rock
  • Vizită la Fabrica de ceai din Ella
  • Tur de Ella cu  Little Adam's Peak, Nine Arch bridge, Cascade


Avem si vacanta Sri Lanka la plaja pentru rasfat intr-o destinatie exotica iar pretul incepe de la 2276 eur/persoana cu plecari in luna octombrie 2023. 

 

Vacanta Sri Lanka All Inclusive

Poate ca nu este cel mai potrivit sa mergi in Sri Lanka pentru a petrece un sejur cu all inclusive dar este o varianta de luat in calcul daca va doriti rasfat si relaxare. Puteti desigur sa faceti cateva excursii optionale pentru a va bucura de frumusetea locului sau va puteti bucura de facilitatile oferite de resortul All Inclusive din Sri Lanka. Vedeti cateva recomandari pentru Vacanta Sri Lanka All Inclusive

Mermaid Hotel And Club 5* - Sri Lanka All Inclusive


Mermaid Hotel & Club se află in satul pescăresc Mahawaskaduwa de langă Kalutara, la aproximativ 39 km de Colombo. Acest refugiu tropical oferă 2 piscine in aer liber, un centru spa si locuri de parcare gratuite.
Tarif Sri Lanka All Inclusive: 1306 euro/persoana in camera dubla/sejur 8 nopti


Hikka Tranz by Cinnamon 5* - Sri Lanka All Inclusive


Hikka Tranz by Cinnamon se află pe frumoasa coastă de sud a insulei Sri Lanka, oferind camere spațioase, cu TV cu ecran plat de 32 inch si balcon privat. Proprietatea pune la dispozitie o piscină in aer liber și un centru de scufundări autorizat PADI.
Tarif Sri Lanka All Inclusive: 1464 euro/persoana in camera dubla/sejur 8 nopti

Royal Palms Beach Hotel 5* - Sri Lanka All Inclusive


Hotelul Royal Palms este situat pe malul mării, la cativa pasi de plaja frumoasă Kalatura, si oferă o piscină in aer liber, un centru spa ayurvedic si 3 restaurante. Camerele sunt amplasate in mijlocul peisajului tropical si au balcon privat.
Tarif Sri Lanka All Inclusive: 1831 euro/persoana in camera dubla/sejur 8 nopti

 

 

Excursii optionale Sri Lanka

Whale Whatching
Mirissa este dintre cele mai bune locuri din lume pentru a vedea balena albastra și cașalot, iar februarie este chiar sezonul lor. Nu ratați această experiență, va fi magnific.


Excursie în Galle și pe coastă
Galle este un oraș patrimoniu UNESCO, o fostă fortăreață portugheză. Pe lângă istoria extrem de frumoasă a locului, veți găsi aici aerul de vacanța din Ella - magazine de bijuterii, magazine de suveniruri, cafenele cochete și restaurante cu preparate delicioase.

Galle este o bijuterie. Vechiul port comercial este exotic și vă va cuceri prin frumusețea sa. Fostă fortăreață portugheză și oraș patrimoniu UNESCO, Galle este o încântare de explorat pe jos.


Stilt fishing
Ei bine, aceasta este o experiență în sine. Și puține lucruri spun Sri Lanka mai bine decât stilt fishing.

 

Sejur Sri Lanka 2023

Sejur Sri Lanka 2023 este oferta cu crestere rapida in privinta numarului de solicitari. Zborul este unul foarte bun si echilibrat, cu escala in Dubai (practic la mijlocul drumului) - numai bine cat sa nu fie atat de obositor. Avem plecari in octombrie 2023 pentru Sejur Sri Lanka - vedeti aici cele mai bune oferte.

 

Cand sa mergi in Sri Lanka

Sri Lanka este o destinatie de vacanta perfecta tot timpul anului, deci poti sa mergi oricand in Sri Lanka. Dupa ce te-ai decis asupra perioadei trebuie sa verifici vremea deoarece este diferita in functie de zona geografica din Sri Lanka. Daca vrei sa vezi balene si migratia acestora, atunci este bine sa mergi in ianuarie-februarie. Daca vrei sa mergi intr-un circuit unic, am pregatit 2 plecari, pe 9 decembrie 2023 si 18 ianuarie 2024 - nu rata Circuit Sri Lanka, Trip of a Lifetime

 

Circuit Sri Lanka 2024

Plecare: 18 ianuarie 2024

Sri Lanka, desemnată în 2019 de către Lonely Planet drept cea mai bună țară din lume de vizitat este o destinatie de vacanta extraordinara. Sigiriya și trenul Kandy - Ella sunt printre cele mai instagramabile obiective turistice din întreaga lume. În noiembrie 2021 am fost în Sri Lanka pentru a verifica destinația si a incheia contracte cu hoteluri si furnizori. Am făcut peste 1000 km cu tuktukul prin întrega țară și suntem pe deplin încrezători că vacanțele în Sri Lanka sunt, nu numai din capitolul "Trip of a Lifetime", dar și dintre cele mai sigure.


Puncte forte Circuit Sri Lanka 2024
- avem 2 excursii de safari incluse, în Parcul Național Wilpattu și în Parcul Național Minneriy/Kaudulla - pentru a vedea elefanți, leoparzi, urs leneș, crocodili, manguste, bivoli, pauni, pasari rinocer, soimi, vulturi si multe altele.
- urcăm cele 1200 de trepte de la Sigiriya, a opta minune a lumii
- mergem cu trenul Kandy - Ella, rută ce a fost declarată cea mai pitorească rută de tren din lume
- vizităm plantațiile de ceai la Ella
- vizitam fabrica de ceai din Ella
- vedem balene albastre la Mirissa, daca avem noroc
- învătăm despre viața traditionala la sat într-un tur ce include orezării, livezi de mango și avocado, scorțișoară, cacao și piper
- vizitam cele mai importante temple, inclusiv Templul Dintelui din Kandy
- bem o bere Lion la ocean
- facem stilt fishing
- mancăm fish curry și coconut roti și bem suc de ananas, mango sau nuca de cocos în fiecare zi
- grup însoțit de @Iulian Nichita
- alături de parteneri locali dragi - Ioana Luca, româncă stabilită în Sri Lanka din 2017, de la Meet Sri Lanka. Meet Sri Lanka este agentia Ioanei, născuta din dragoste de oameni și Sri Lanka și, așa cum spune chiar ea, din frustrarea că la joburile anterioare nu puteau oferi oamenilor o experienta autentică în Sri Lanka
- numai împreună cu furnizori locali care promovează turismul etic și responsabil - sunt numeroase firme care organziează excursia de Whale Watching la Mirissa, dar una singură s-a remarcat prin responsabilate față de mediu - aceasta este Raja and the Whales și noi cu ei vom merge.


SOURCE AND TAGS